‘Yo, vieja’, de l'escriptora feminista Anna Freixas, ha rebut una resposta entusiasta

Aquest llibre que reivindica amb ironia la dignitat de les dones que es fan majors es va publicar al setembre i en aquests moments està a la venda la quarta edició

El llibre 'Yo, vieja', d'Anna Freixas s'ha convertit en un fenòmen editorial en només un més

Yo, vieja és l'última proposta literària de l'escriptora feminista Anna Freixas, 's'ha convertit en un fenomen editorial en un no-res. De fet ja s'han esgotat les tres primeres edicions i, a aquest pas, caldrà ampliar la tirada. La clau de l'èxit és que parla d'allò que mai es diu però que existeix, la maduresa, en aquest cas la maduresa femenina.

El llibre d'aquesta psicòloga catalana jubilada és un manual que reivindica amb ironia la dignitat de les dones quan es fan majors i és un magnífic exercici d'advertència per a fer-se respectar i no desaparéixer.

Segons l'autora, si ha funcionat tan bé és perquè no hi ha llibres que parlen de la vellesa i de com és envellir i, com que cada dia hi ha més gent vella, entre tots i totes estan intentant inventar la vellesa de la societat actual.

Freixas es declara feminista obertament i això es trasllada al llibre, ja que es parla del que ella anomena doble estàndard en l'envelliment. Aquest que permet que els homes majors mentinguen la visibilitat i la presència en la societat, però que fa que les dones que no semblen una Barbie deixen de formar-ne part. Així, temes com l'erotisme o la menopausa estan molt presents en el llibre.

També et pot interessar

stats