La XVII Nit d’Escola Valenciana reivindica l’ensenyament del valencià al sud

L’entitat premia el projecte educatiu Com Sona l’ESO, l’escriptora Maria Conca i el Misteri d’Elx.

Elionor Ortolà, vicepresidenta d'Escola Valenciana, entrega el Guardó 'Josep Vicent Garcia' a Maria Conca
Elionor Ortolà, vicepresidenta d'Escola Valenciana, entrega el Guardó 'Josep Vicent Garcia' a Maria Conca / Escola Valenciana

El Centre de Congressos Ciutat d’Elx ha acollit aquest dissabte la XVII Nit d’Escola Valenciana, una gala on la plataforma ha entregat els seus guardons, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro, i que reconeixen la tasca de promoció i ús del valencià. 

El projecte educatiu Com Sona l’ESO, que culmina amb una trobada anual i un concert en què participen més de 1.500 alumnes de la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Illes Balears, ha rebut el guardó a l’ús social. 

L’escriptora i professora de la Universitat de València, Maria Conca, ha sigut premiada amb el guardó Josep Vicent Garcia a la trajectòria individual, mentre que el Misteri d’Elx, la representació teatral íntegrament en valencià que recrea la mort, assumpció i coronació de la Mare de Déu, declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la Unesco, ha rebut el premi extraordinari. 

Durant la gala també han sigut recordades de manera emotiva les escriptores Carme Miquel i Isabel Clara-Simó, el contacontes Llorenç Giménez i el sociolingüista Rafael Ninyoles, quatre persones que destacaren pel seu compromís amb la llengua i que han faltat en els últims mesos. 

Tant Escola Valenciana com les diverses entitats participants han reivindicat des de la capital del Baix Vinalopó la importància de l’ensenyament del valencià en les comarques del sud, en un moment en què la nova llei de plurilingüisme ha generat un clima de confrontació instrumentalitzat políticament pels partits de dretes.  

També et pot interessar

stats