Les XV Jornades Iberes exploren el passat a Moixent

Enguany les jornades s’han centrat a descobrir com es va construir aquesta ciutat ibera

La Bastida de les Alcusses de Moixent acull les XV Jornades Iberes / À Punt NTC

Aquest cap de setmana, Moixent (Costera) ha rememorat el seu passat iber. El poblat iber de la Bastida de les Alcusses ha sigut el centre neuràlgic de les Jornades Iberes, que celebren la quinzena edició. Sota el lema ‘Construïm la ciutat’, l’edició d’enguany convida els visitants a descobrir com es va idear i organitzar la construcció d’aquesta ciutat ibera a través de visites i tallers dramatitzats en què els habitants cobren vida.

En un taller de construcció d’una porta amb ferramentes inspirades en les utilitzades en l’època, Ivan Amorós, guia de les jornades, explica que l’objectiu és “que la gent conega de primera mà com es treballa en un jaciment i que entenguen bé com vivien els ibers i com construïen”.

Així mateix, s’ha pogut visitar l’exposició paral·lela ‘Arqueologia d’una icona. El Guerrer de Moixent en el temps’, organitzada pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València per a commemorar el 90 aniversari de la troballa del guerrer, que aborda la figura de la llegendària icona del patrimoni valencià des d’una perspectiva històrica. Maria Lucrècia Centelles, guia de l’exposició, conta com la figura de bronze del segle IV aC, “s’ha anat adaptant i convertint en una icona que representa el nostre passat, la nostra terra, la nostra identitat”

També et pot interessar

stats