XIV Nit dels Museus

Anit es va celebrar la Nit Europea dels Museus en espais culturals de tota la Comunitat Valenciana.

XIV Nit dels Museus

Amb el lema "Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics", el Consell Internacional de Museus ha volgut destacar enguany el paper dels museus en les comunitats locals, en el seu paisatge cultural i en els seus entorns naturals, així com posar de manifest les interconnexions que entre tots ells s'estableixen gràcies a les noves tecnologies.

Dins de la programació del Dia dels Museus, espais culturals de tota la Comunitat Valenciana van celebrar ahir la XIV edició de la Nit dels Museus, que va permetre al públic visitar-los fins a altes hores de la nit, en alguns casos fins la matinada.

Moltes de les propostes s'han completat amb visites guiades, concerts o actuacions adreçades  a acostar la seua activitat a tot el món.

És el cas del Museu de Belles Arts de València, que ha donat als seus visitants la possibilitat de sentir-se com un artista participant en una pintura col.laborativa. Tina McCallan ha sigut l'encarregada de dirigir tota la gent que ha volgut reproduir un trosset de l'obra de Tomás Yepes Natura morta amb fruiter de ceràmica. A més, aquest museu ha oferit una nit molt especial amb l'espectacle Traços, a càrrec de la companyia Marea Danza, basat en el treball de Margarita i Dorotea Macip, filles de Joan de Joanes, amb la intenció de tornar el paper rellevant que tingueren totes aquelles dones anònimes que no van poder firmar mai la seua obra. 

També et pot interessar

stats