Xirivella estrena un gran mural feminista inspirat en una cançó de Rozalén

Situat enfront de la Casa de la Dona, fa 22 metres d’ample per 7 d’alt i és obra dels reconeguts grafiters Nacho Mawe i Xemayo

El mural inspirat en una cançó de Rozalén
El mural inspirat en una cançó de Rozalén / Ajuntament de Xirivella

Xirivella ha estrenat aquest divendres un gran mural contra el masclisme a l’avinguda del Túria, enfront de la Casa de la Dona, de 22 metres d’amplària per 7 d’alçària, obra dels reconeguts grafiters Nacho Mawe i Xemayo. “Aquest mural demostra que els espais urbans es poden embellir amb l’art. Aquest és el primer, però en vindran més”, ha assegurat Michel Montaner, alcalde de Xirivella.

El mural està basat en la cançó de Rozalén La puerta violeta i s'hi pot veure una porta oberta, com a senyal del camí "a l’esperança i a un món igualitari", segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. Segons el consistori, "resumeix l’esperit de la labor que es realitza en aquestes dependències municipals" i "representa la figura d’una dona que s’allibera de totes les cadenes de la societat relacionades amb l’abús i amb el maltractament, unes cadenes que la reprimeixen. La dona aconsegueix trencar els grillons, fuig a través d’una porta violeta i ix a un món on per fi és lliure".

“Per a nosaltres és un honor fer aquest tipus de murals amb aquests missatges. És molt important que se li comence a donar valor a l’art urbà com a forma d’expressió d’idees i de canvi social”, afirmen Mawe i Xemayo.

Els treballs de pintura els han dut a terme durant tota la setmana. Dilluns es va projectar l’esbós i després s’ha aplicat el color utilitzant esprai i tècniques pròpies de l’art urbà. A més, per les grans dimensions de la pintura, que ocupa més de 140 metres quadrats, ha sigut necessari utilitzar un elevador.

També et pot interessar

stats