Xera celebra aquesta cap de setmana la primera edició de la fira de muntanya

La Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana organitza el certamen amb motiu del 60é aniversari

Paisatge en el terme municipal de Xera
Paisatge del terme municipal de Xera / @TierraBobal

La Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) celebra aquest cap de setmana a Xera (Plana d'Utiel-Requena) una fira de muntanya per a commemorar el 60é aniversari. El certamen, que té lloc per primera vegada a la localitat, compta amb el suport del consistori i altres organismes públics com l'Agència Valenciana Antidespoblament i la Mancomunitat Terra Boval.

Es tracta d'una cita ideal per a acostar-se als esports de muntanya o conéixer l'entorn privilegiat en què s'emmarca la localitat de Xera, ben coneguda entre les persones aficionades al turisme esportiu i el senderisme.

La fira presenta un ampli programa d'activitats per a veïns i visitants, com ara una exposició de fotografies, una carrera lúdica d’orientació, rutes senderistes, projeccions i xarrades, entre d'altres.

També s'organitzen altres activitats que requereixen inscripció prèvia i tenen un aforament limitat, com la carrera lúdica d'orientació, l'ús de cordes en senderisme i el tast de vins DO Utiel-Requena, entre altres.

Les inscripcions, que es podien realitzar fins al 29 de març i que van comptar amb una gran demanda, eren de huit euros per a les persones no federades i de quatre euros per a membres del col·lectiu. A més, com a iniciativa per a donar suport a la infantesa i a la joventut, s’ha establit que els menors de 18 anys gaudisquen de la fira de manera gratuïta.

El tret d'eixida de la fira serà dissabte 1 d'abril a les 8:45, amb la sessió d'escalfament dirigida per Eva Espuelas; un xicotet avanç del que ens espera en un cap de setmana farcit d'activitats per a conéixer més bé un entorn privilegiat.

També et pot interessar

stats