Xavi Sarrià presenta el nou single, ‘La nit ferida’

Aquest primer tast del segon disc en solitari és un homenatge als moriscos valencians expulsats en el segle XVII

Xavi Sarià presenta el seu nou single: 'La nit ferida' / À Punt NTC

El cantautor valencià Xavi Sarrià, exvocalista del grup Obrint Pas, acaba de publicar un nou single que avança el que serà el segon àlbum que fa en solitari. Una cançó que homenatja els moriscs valencians expulsats en el segle XVII i que pretén ser un reconeixement sonor i actualitzat contra els discursos d'odi.

À Punt NTC l'ha entrevistat als banys de l'Almirall, uns banys públics construïts en el segle XIV al cor de València que també utilitzaven aquells moriscos valencians que van expulsar de la seua terra i als quals va dedicada La nit ferida.

Una cançó que, segons ell mateix explica, va nàixer quan va sentir Pep Gimeno, el Botifarra, i Ahmed Touzani cantar junts un cant de batre. Una actuació que, assegura, li va eriçar la pell. A partir d'ací va decidir fer aquest homenatge a la resistència d'aquelles comunitats de camperols i llauradors que van lluitar contra la deportació, postil·la.

Amb aquest nou senzill, que preludia el segon disc en solitari, l'alma mater d'Obrint Pas s'obri camí en altres registres sonors i actualitza el cant de batre amb una base de dolçaina i baglama mediterrània, que flirteja, com no podia ser d'una altra manera, amb els ritmes ska i rock. El resultat és un exercici de memòria oral que humanitza lluites populars silenciades i en què participen els dos cantants que l'inspiraren per a compondre'l.

També et pot interessar

stats