Xavi Sarrià: “Guillem Agulló és el símbol de la gent jove que no va fer cas de les amenaces”

El cantant valencià estrena ‘No s'apaguen les estreles’, la banda sonora de 'La mort de Guillem'.

VÍDEO | Xavi Sarrià: “Guillem Agulló és el símbol de la gent jove que no va fer cas de les amenaces”

‘No s'apaguen les estreles’ és la cançó que posa música a la pel·lícula 'La mort de Guillem', que s’emet el divendres 2 d’octubre de manera simultània en À Punt, TV3 i IB3. L'ha escrita i composta el cantautor valencià Xavi Sarrià i hi participen també Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la coral de l'Escoleta del Cor de l'Eliana. Escolta-la al canal de YouTube de Xavi Sarrià.

À Punt Notícies ha parlat amb Sarrià, que ha assegurat que la cançó és una reivindicació de les generacions que ens han precedit. “És un homenatge als orígens, a la perseverança, a la història de lluita de la nostra gent, i amb Guillem Agulló com un relleu de les nostres generacions”, ha manifestat.

El cantant ha assegurat que tant la cançó com la pel·lícula mostren molts anys de lluites compartides i col·lectives. “És important crear el relat de les nostres històries perquè si no ho fem nosaltres, ningú ho farà per nosaltres”, ha valorat Sarrià sobre la cançó, que ha afegit que si es converteix en un himne serà gràcies a la gent, que la farà créixer.

Sobre la figura d’Agulló, el jove de Burjassot assassinat per un grup de neonazis l'any 1993, l'intèrpret ha assegurat que Guillem és el símbol de la gent jove que “no va fer cas de les amenaces, que va fer un pas avant i que va seguir lluitant per les seues idees”. Així mateix, ha afegit que el seu assassinat va ser el “punt d’inflexió” per a la consciència de molta gent jove.

Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la coral de l'Escoleta del Cor de l'Eliana han col·laborat també en 'No s'apaguen les estreles'. Una col·laboració que, segons l'autor valencià, representa el relleu generacional de la música. Botifarra, tal i com explica Sarrià, és un “mestre” de la cultura popular, que ha recorregut el territori valencià recuperant la saviesa popular “que havia sigut silenciada”. Pel que fa a l'Escoleta del Cor de l'Eliana, és el futur, “la gent jove que tira avant”.

També et pot interessar

stats