Xavi Rausell (indumentarista): “S'ha de utilitzar la joieria i la indumentària valenciana, hem de reutilitzar-nos”

A l'investigador valencià li agradaria que arribaren al carrer i al dia a dia algunes de les peces que formen part de trage tradicional valencià, tant d'homes com de dones

Xavi Rausell és especialista en indumentària tradicional valenciana / À Punt Mèdia
18 de març 2024 - 16:35

L’especialista en indumentària tradicional valenciana, Xavi Rausell, ha estat al set d’À Punt Mèdia de la plaça de l’Ajuntament per a parlar amb Àlex Blanquer i Ferran Cano, conductors del programa especial, de la que és la seua especialitat: la indumentària tradicional de València i com es versiona en l'actualitat.

Rausell ha aprofitat per a reivindicar que es porten algunes de les peces que formen part de la tradició a la moda del carrer. En aquest sentit, ha dit: “M’agrada barrejar coses… Traure peces d'indumentària tradicional i continuar utilitzant-les”. L’indumentarista ha convidat a fer-ho. 

"M'agradaria veure la indumentària valenciana al carrer. Per exemple, les arracades ja s'utilitzen per anar de boda". Xavi Rausell - Especialista en indumentària tradicional valenciana

“S'ha de fer ús de la joieria, la indumentària valenciana… Hem de reutilitzar-nos”. Ha dit que està molt bé vestir amb la indumentària valenciana. “M’agradaria veure-la més al carrer. Per exemple, les arracades ja s’usen per a casaments”. En la seua opinió, “dones i homes han d'utilitzar-la més i en el seu dia a dia”.

L’Ofrena, el lloc on descobrir tendències

“A l’Ofrena jo gaudisc perquè és on veus les tendències, el que s’usa, com ho porten… Allí es pot veure si la faena dels indumentaristes queda plasmada al carrer… Sempre busque el moment per a veure l'Ofrena i comprovar si el treball dels investigadors arriba al carrer. I és un goig constatar que sí”. 

Com a indumentarista expert, el seu balanç al final del primer dia d’Ofrena 2024 ha sigut “positiu”. Ha reconegut que moltes vegades els especialistes “posem l’ull en allò que no ens agrada. Però de l’Ofrena de 2024 ha dit haver vist a gent “molt ben vestida, mantellines molt ben col·locades, molt pentinats de tres monyos que és el més característic".

També et pot interessar

stats