Xàtiva, vincle d’unió de dos referents artístics: Raimon i Artur Heras

L’artista plàstic relata els records que comparteix amb el cantautor, amb qui manté una intensa amistat des de ben menuts.

Xàtiva, vincle d’unió de dos referents artístics: Raimon i Artur Heras

Pocs es pensaven que aquells dos xiquets veïns, que tantes estones van jugar en una placeta de Xàtiva, acabarien sent dos artistes de referència: l'un en les arts plàstiques i l'altre, en la música. El temps els ha convertit en referents dels seus àmbits, però l’amistat que des de ven menuts va unir l’artista plàstic Artur Heras i el cantant Raimon no s’ha debilitat amb el pas dels anys.

Xàtiva sempre serà el seu nexe d'unió, com admet Artur Heras coincidint amb els 80 anys del cantautor. “Raimon fa moltes cançons de Xàtiva i tota la gent que hem passejat per allí revivim l’experiència que ell capta d’una manera molt poètica i intel·ligent”, afirma l’artista plàstic.

Artur Heras ha seguit de prop la carrera del seu amic: els concerts multitudinaris, els de París, també aquells que cancel·laven a última hora... En definitiva, l’artista plàstic ha estat allà on sonara la veu “enèrgica” i “aquesta saviesa de cantar els poetes” de Raimon.

Confessa que les últimes converses entre ells sempre venen motivades per a parlar d'absències d'amics comuns o de la pandèmia. Artur Heras sap ben bé que Raimon acabarà escrivint sobre aquesta nova vida: “Té una riquesa cultural, que de segur que cantada o escrita li eixirà alguna paraula de la pandèmia”, assegura.

També et pot interessar