Xàtiva restaurarà el retrat de Felip V penjat cap per avall

L’obra de Josep Amorós, datada del 1719, s'ha convertit en el principal reclam del Museu de Belles Arts

Felip V, capgirat al Museu de l'Almodí de Xàtiva
Felip V, capgirat al Museu de l'Almodí de Xàtiva / Memòria de la Comunitat Valenciana: Sense Furs

L'Ajuntament de Xàtiva ha arribat a un acord amb la Generalitat per a la restauració de dues de les peces artístiques més significatives de la ciutat: el Retaule de la Transfiguració i el retrat de Felip V, tots dos exposats al Museu de Belles Arts de la Casa de l'Ensenyament.

El retrat, obra de Josep Amorós datada del 1719, s'ha convertit en el principal reclam del museu, ja que atrau la curiositat pel fet d'estar penjat cap per avall com a càstig simbòlic al primer dels Borbons espanyols per haver ordenat l'incendi de la ciutat el 1707, com a represàlia durant la Guerra de la Successió.

La restauració de les obres d'art entra dins del programa d'intervencions de l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació de la Generalitat (IVCR+I), per la qual cosa l'Ajuntament només haurà de fer front a les despeses de transport i assegurança. 

Parts del Retaule de la Transfiguració ja es troben a la seu de l'institut, que ja ha iniciat el seu procés de restauració. Una vegada reparat el retaule i retornat a la seua ubicació, el quadre de Felip V emprendrà el seu viatge cap a l’IVCR+I per a posar-se en mans dels tècnics restauradors.

També et pot interessar

stats