La Xarxa d'Escriptores del Mediterrani es constitueix a Alacant

El projecte vol convertir-se en un suport creatiu, comunicatiu i emocional entre autores de tres continents i cercles culturals distints.

Participants en la reunió constitutiva de la Xarxa d'Escriptores del Mediterrani
Participants en la reunió constitutiva de la Xarxa d'Escriptores del Mediterrani

La Xarxa d'Escriptores del Mediterrani ha celebrat la seua reunió constitutiva a la Casa Mediterrani d'Alacant. El projecte vol convertir-se en un suport creatiu, comunicatiu i emocional entre autores de tres continents i cercles culturals distints, però unides per un denominador comú, el Mediterrani. En la primera reunió han participat escriptores espanyoles, de Croàcia, Israel i Tunísia.

La primera reunió de la xarxa ha servit per a plantejar les problemàtiques que pateixen les dones escriptores i per a establir línies d'actuació de cooperació. També, han pogut descobrir què és el que les uneix i, a poc a poc, aniran fixant objectius més ambiciosos.

De moment, ja tenen un espai comú de participació i col·laboració des del qual volen donar a conéixer la figura femenina dins la literatura i apropar-la al públic mitjantçant diverses convocatòries anuals. 

Igualment, pretenen transmetre el coneixement i els valors d'escriptores d'èxit a dones que tracten d'obrir-se pas al món de la literatura. A més, aspiren a difondre la llavor de les autores en risc per raons religioses, socials o polítiques, i a visibilitzar veus femenines alternatives procedents de qualsevol país mediterrani. 

En l'encontre han participat escriptores de diversos gèneres, dramaturgues, poetesses, novel·listes, periodistes, i expertes en literatura juvenil. L'autora Elia Barceló ha destacat que aquesta xarxa servirà per a ajudar les joves creadores i també per a mostrar que les dones tenen molt per a oferir. 

El director de la Xarxa d'Escriptores i de Casa Mediterrani d'Alacant, Javier Hergueta, ha posat en relleu que, tant esta iniciativa com la Xarxa de Dones Científiques, constituïda en desembre, aspiren a potenciar el paper de la dona en els països de la conca mediterrània en àmbits professionals tan diversos com el científic, el literari, el gastronòmic o l'artístic.

També et pot interessar

stats