Xàbia ret tribut a Balenciaga, mestre basc de l'alta costura

Va morir ara fa cinquanta anys a la ciutat valenciana de la Marina Alta

Esborranys de dissenys de Balenciaga
Esborranys de dissenys de Balenciaga / À Punt NTC

Xàbia ha retut homenatge al modista basc Cristóbal Balenciaga, que va morir ara fa cinquanta anys a la ciutat valenciana de la Marina Alta. La Comunitat Valenciana va ser punt de parada sentimental d'aquest creador únic, on passava moltes temporades estiuenques per a descansar els seus ossos malalts. A la costa valenciana trobà un respir temporal.

Aquest cap de setmana, la localitat ofereix al públic tres projectes expositius dispersos pels diferents punts de la ciutat, a més d'un simposi internacional, on es pot observar el seu treball. "Les seues peces serien perfectament assequibles i fàcils de portar hui dia", ha assegurat el comissari de l'exposició, Pedro Usabiaga. Les línies sinuoses dels seus dissenys dibuixaren, no una època, sinó una forma de vestir on la puresa i l'abstracció foren el patró d'un geni. 

El seu treball era de domini públic, però al llarg de la vida només va concedir dues entrevistes, en una dilatada carrera artística on els titulars els donaven les dones de l'alta societat que ell vestia, com Fabiola i Maria Cristina. També va vestir les hostesses d'Air France. Deixebles com Lorenzo Caprile li dedicaran elogis durant el simposi internacional.

També et pot interessar

stats