World Press Photo 2020 arriba a València

Tres dels guardonats són espanyols: Ricard García Vilanova, Ramon Espinosa i Antonio Pizarro.

Imatge de portada: 'Veu directa'

La Fundació Xirivella Soriano de València acull entre el 17 d'octubre i el 8 de novembre la huitena edició de l'exposició World Press Photo 20 (WPP20), en què han participat prop de 74.000 fotografies de més de 4.000 professionals de tot el món.

L'exposició de fotoperiodisme més prestigiosa del món és un testimoni del nostre temps, dels esdeveniments informatius que marquen la història contemporània.

La present edició, organitzada per la Fundació Xirivella Soriano i Doctornopo, recull els fets més rellevants de 2019 i permet conéixer i reflexionar sobre diferents realitats vitals i fenòmens socials, culturals, econòmics i naturals de racons de tot el món.

Una mirada global organitzada en diferents categories que presenten imatges individuals i sèries sobre temes contemporanis, medi ambient, notícies generals, projectes a llarg termini, naturalesa, retrats, esports i notícies d'actualitat.

En la present edició de WPP20 han participat prop de 74.000 fotografies de més de 4000 professionals gràfics de tot el món.

La fotografia de l'any

El fotògraf japonés Yasuyoshi Chiba, de l'agència AFP, ha sigut guardonat amb el World Press Photo 2020 per la seua imatge Straight Voice (Veu directa), presa durant una protesta ciutadana reclamant un govern civil a Khartum, la capital del Sudan.

La sèrie guanyadora

El premi a la història de l'any posa el focus en les sèries fotogràfiques que relaten fets importants. La guardonada enguany ha sigut Kho, the Genesis of a Revolt (Kho, la gènesi d'una revolta), del fotògraf francés Romain Laurendeau, que retrata com es va gestar la revolta de milers de joves de classe treballadora d'Algèria reclamant la renúncia del president Abelaziz Buteflika, que havia ostentat el càrrec durant vint anys.

'Kho, el Gènesi d'una revolta' / Romain Laurendeau (Sèrie de fotos guanyadora del World Press Photo 2020)

Tres fotògrafs espanyols guardonats

Els catalans Ricard García Vilanova i Ramon Espinosa han sigut premiats en la secció de notícies generals per documentar les conseqüències de les protestes civils contra el govern de l'Iraq i per retratar les conseqüències de l'huracà Dorian a les Bahames, respectivament. El sevillà Antonio Pizarro també ha sigut reconegut per immortalitzar dos linxs ibèrics a Doñana.

Fotografia guardonada dins de la categoria de naturalesa / Antonio Pizarro

També et pot interessar

stats