Wikipedia celebra el 20é aniversari i l'edició en valencià, Viquipèdia, es troba entre les més actives

Ja hi ha 668.000 articles en valencià que fan possible vora 1.600 persones voluntàries.

VÍDEO | Wikipedia celebra el 20é aniversari i l'edició en valencià, Viquipèdia, es troba entre les més actives

Wikipedia celebra demà el 20é aniversari. Tota una generació ha crescut amb aquesta gran enciclopèdia lliure, escrita de manera voluntària, que també té versió en català: Viquipèdia. Els nostres viquipedistes creen vora 50.000 articles a l'any i això ha situat la Viquipèdia entre les primeres del món. L'Etno, el Museu Valencià de l'Etnologia, ha sigut, en els últims anys, el punt de trobada dels creadors de continguts.

Cinc curiositats sobre les viquipèdies

Quants anys compleix hui Wikipedia?

Wikipedia compleix 20 anys amb un balanç ben positiu. Francesc Fort, editor de Viquipèdia, afirma: “Hem deixat ben lluny, no només les enciclopèdies en paper, sinó també l'anomenada Encarta, que era en ordinador”.

‘Wiki’ és una paraula en llengua hawaina. Què vol dir?

El nom de Wikipedia està compost pels termes wiki-, procedent del hawaià, el significat del qual és ‘ràpid’, i -pèdia, que prové del grec paideia, ‘educació’, ‘formació’.

En quin idioma hi ha més publicacions?

L'anglés és l'idioma en què es publiquen més entrades; en concret, 6.229.504 articles. Aquest nombre augmenta exponencialment: s'escriuen 597 articles al dia en la versió anglesa.

Quin va ser el segon idioma a tindre una viquipèdia?

Viquipèdia, l'edició en català de la Wikipedia, va nàixer dos mesos després, el 16 de març de 2001. El català va ser la segona llengua en què es va impulsar el projecte.

Quants articles s'han publicat en Viquipèdia?

Viquipèdia és actualment la vintena viquipèdia en nombre d'articles, en concret 668.681, malgrat que el català és una llengua amb només 10 milions de parlants a tot el món.

També et pot interessar

stats