La websèrie valenciana "Todos queríamos matar al presidente", nominada als premis de l'Acadèmia TV Web

La ficció opta al guardó en les categories de millor sèrie de parla no anglesa, millor guió i millor direcció.

L'equip de "Todos queríamos matar al presidente"
L'equip de "Todos queríamos matar al presidente" / M. Cañizares

La websèrie valenciana Todos queríamos matar al presidente, escrita i dirigida per Ana Ramón Rubio i produïda per Miguel Cañizares, ha rebut tres nominacions en els premis de l'Acadèmia de la Televisió Web.

La ficció està entre les sis produccions internacionals nominades a millor sèrie de parla no anglesa juntament amb The Cell, End Unsung, Julie, Ink i Nemausus. A més, està nominada en les categories de millor guió i millor direcció de comèdia.

La sèrie explica la història d'un grup de treballadors de càtering que reben la inesperada visita del president del govern central i bromegen amb enverinar-li el menjar. La història arranca quan, l'endemà de matí, aquest apareix mort en estranyes circumstàncies.

Aquesta comèdia amb pinzellades de thriller es va presentar en el festival de websèries de Marsella el passat mes d'octubre i des de llavors va començar el seu recorregut pels festivals de sèries web internacionals.

En aquests festivals ha aconseguit premis al millor thriller en el Festival de websèries de Nova York, millor direcció de comèdia i segon premi a Baltimore New Media Web Fest, o el Unstoppable Amets en el Bilbao Seriesland, entre d'altres.

Els dos protagonistes d'aquesta història són Ana Caldas i Jaime Reynolds, que interpreten a Rosana i Emilio, un matrimoni que està en les últimes i que es veu embolicat, de la nit al dia, en un caos que els retornarà l'emoció perduda.

L'actor valencià Joan Manuel Gurillo dóna vida a Martínez de Ochoa, un president corrupte, paper pel qual va rebre el premi a millor actor en els Rome Web Awards de 2018. A més, altres actors valencians com María Albiñana, Irene Olmos o Jordi Marquina tenen papers clau en la ficció, com l'esposa del president o els investigadors del cas.

L'Academy of Web Television (IAWTV) es va fundar el 2009 per a aglutinar els líders en el camp de l'entreteniment digital. La seua missió és la de fer costat a la creació d'indústria i reconéixer els assoliments artístics i tecnològics en els projectes distribuïts a través d'internet.

Els premis es concedeixen des de 2012 i han premiat cineastes i actors com Felicia Day, Julia Stiles i Milo Ventimiglia. La gala tindrà lloc el 24 d'agost de 2018 a l'Skirball Cultural Center de Los Angeles, Califòrnia.

També et pot interessar

stats