Pinazo torna a la seua sala de l'IVAM i comparteix escenari amb la restaurada muralla medieval de València

Fins al 30 de juny l'entrada serà lliure amb motiu del 35 aniversari del museu valencià

Pinazo, exposat a l'IVAM / À Punt NTC

Més de 300 obres de Pinazo comparteixen protagonisme amb la imponent muralla del segle XIV que amaguen els fonaments de l'IVAM de València. Entre pintures i dibuixos, procedents de col·leccions públiques i privades, conformen aquesta mostra, amb el títol Pinazo: identitats.

Pinazo fou un precursor de la modernitat, un artista que reflexionava sobre les identitats: la seua, la dels que retratava o la dels que no estaven. Això es pot apreciar en esta macroexposició del pintor de Godella, de 300 obres, algunes no exposades mai al públic. També destaquen les anotacions i pensaments de l'autor, moltes de les quals ell va deixar en mans de la seua família, que les ha conservades fins ara.

Tota la seua obra es pot gaudir amb la restaurada muralla de València com a testimoni. Feia dos anys que la sala estava tancada per la restauració, però este dijous reobri al públic amb les inesgotables pinzellades del pintor de Godella. Després d'un llarg procés d'estudi i rehabilitació per a posar-la en valor, el mur llueix ara la tàpia valenciana, donant una idea de la magnífica obra.

Amb este rerefons, Pinazo torna a la sala que sempre portà el seu nom, amb les seues pinzellades eternes.

També et pot interessar

stats