Vora 300 estudiants de Xàtiva participen en un documental contra els estereotips

Gender in dance s'ha projectat al Gran Teatre de la capital de la Costera

L'alumnat de tres centres de secundària de Xàtiva participen en el documental / À Punt NTC

Amb l’objectiu de trencar estereotips de gènere en l'esport i la dansa, vora 300 alumnes dels tres instituts de secundària de Xàtiva (Costera) han participat en el rodatge d’un documental a partir d'escenes de la pel·lícula Billy Elliot. Els protagonistes han estat tot un any treballant amb tres escenes.

Aquest dimarts de matí s'ha projectat al Gran Teatre de Xàtiva el documental davant de l'alumnat i els professors d'dducació física, on se'ls va haver d'educar primer per a aquesta classe pràctica d'expressió corporal.

Per als adolescents ha sigut tota una experiència i la gravació no els ha impedit mostrar els seus dots artístics. Segons ha explicat Pere Molina, “és una edat perfecta perquè és quan es formen els estereotips. L'etapa clau és l'adolescència”. 

"Ha estat molt bé perquè no s'han cohibit i han sigut ells mateixos davant de les càmeres i fora" ha celebrat el director del projecte, Josep Noguera. El resultat és Gender in dance, el documental, on tots han eixit amb la lliçó ben apresa i han gaudit alhora que han aprés en valors.

També et pot interessar

stats