Vora 100 pilots competiran en el Festival de Milotxes de la platja del Cabanyal

La cita s’ha traslladat a aquest cap de setmana perquè coincidia amb el dia de les eleccions generals i autonòmiques.

La programació inclou tallers gratuïts de construcció de catxerulos per a xiquets amb monitors especialitzats | EP
La programació inclou tallers gratuïts de construcció de catxerulos per a xiquets amb monitors especialitzats | EP

Prop de 100 pilots competiran aquest cap de setmana en el XXI Festival de Milotxes que des de 1997 té lloc a València. El concurs sol fer-ser durant les festes de Pasqua però enguany s’ha ajornat perquè coincidia amb les eleccions generals i autonòmiques del 28A.

Els millors pilots espanyols junt amb altres que venen de la resta d’Europa i Amèrica del Sud mostraran la seua mestria per a enlairar milotxes molt grans, i ompliran el cel de fantasia i tota classe de formes, figures o banderes.

El festival se celebra aquests dissabte i diumenge, d’11:30 a 14:00 hores, i de 16:00 a 19:30 hores, a l’esplanada del passeig de Neptú, al costat del monument dedicat a l’actor Antonio Ferrandis.

Vol acrobàtic i milotxes de construcció pròpia

Els participants competiran en les modalitats d’exhibició de vol acrobàtic individual, vol acrobàtic en equip, i millor milotxa estàtica de construcció pròpia.

La ciutat de València té una tradició i afició molt arrelades de fer volar catxerulos. Durant el festival, a més dels concursos programats, el públic podrà disfrutar de nombroses exhibicions, com ara de show kites, milotxes estàtiques i artístiques, vol sincronitzat en equip, milotxes acrobàtiques de dos i quatre fils, trens de milotxes i vol en equip i missatgers.

La programació inclou tallers gratuïts de construcció de catxerulos per a xiquets amb monitors especialitzats. Més de 400 menuts hi podran participar registrant-se directament en el moment de participar. Tal com s’explica des del Club de Milotxes de la Comunitat Valenciana, “fer volar els catxerulos afavoreix la sociabilitat, la motricitat i la coordinació corporal”.

La Fundació Esportiva Municipal ha organitzat aquesta nova edició de la ja tradicional trobada, amb la col·laboració del Milotxes Club, Club de Milotxes de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats