'Vivir dos veces', amb sis guardons, és la gran triomfadora dels Premis de l'Audiovisual Valencià

L'Auditori de Castelló ha acollit la cerimònia que ha retransmés en directe À Punt.

L'Auditori de Castelló ha acollit la cerimònia que ha retransmés en directe À Punt.

L'Auditori de Castelló ha acollit aquest divendres la segona edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià, una cerimònia que ha retransmés en directe À Punt Mèdia a través de la televisió i el web. La triomfadora de la nit ha sigut la pel·lícula Vivir dos vecesVivir dos veces, que ha obtingut sis guardons: millor pel·lícula, millor guió, per a María Miguez Marró; millor actor, per a Óscar Martínez; millor actriu de repartiment, per a Mafalda Carbonell; millor banda sonora, per a Arnau Bataller i Simon Smith; i millor vestuari, per a Cristina Rodríguez. En aquesta comèdia dirigida per Maria Ripoll el 85% dels professionals que hi treballen són valencians i compta amb la participació d'À Punt Mèdia.

El premi a la millor directora ha sigut per a Lucía Alemany per La innocència, llargmetratge que, a més, ha obtingut el premi a la millor actriu, per a Carmen Arrufat, i al millor actor de repartiment, per a Sergi López. La banda, també ha aconseguit tres guardons en les categories tècniques: millor muntatge, per a Carlos Agulló; millor direcció artística, per a Carlos Ramón Almenar, i millor fotografia, per a Víctor Entrecanales.

Per la seua banda, Dolor i glòria s'ha endut els premis a la millor direcció de producció, per a Toni Novella, i millor maquillatge i perruqueria, per a Ana Lozano.

El premi al millor llargmetratge documental ha sigut per a El cuarto reino, de Jaibo Films.

Pel que fa als curtmetratges, Casa, de Beniwood, ha guanyat el premi de la categoria de ficció; Mis Mbulu, de Jaibo Films, la d'animació; i (M)otherhood, coproducció d'À Punt Mèdia i Suica Films, ha aconseguit la de millor curtmetratge documental.

El premi al millor so ha sigut per a José Manuel Sospedra i Iván Martínez Arrufat, per Assemblea.

Cuineres i Cuiners (Nakamura Films), la sèrie documental que retransmet la televisió d'À Punt, ha guanyat el premi a la millor sèrie i websèrie.

Path to Mnemosine, de Spherical Pixel, ha obtingut el premi al millor videojoc.

Enguany, l'actor Juli Mira ha rebut el Premi d'Honor de l'Audiovisual per la seua trajectòria, atorgat per Cultura de la Generalitat. Pep Llopis, president de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual ha sigut l'encarregat d'entregar aquest premi.

També et pot interessar

stats