Les visites al Museu de Belles Arts de València van augmentar un 20% en 2019

Un total de 177.137 persones han visitat les obres de Picasso, Sorolla o Ignasi Pinazo

El Museu de Belles Arts ha incorporat 125 nous quadres a la seua col·lecció en 2019
El Museu de Belles Arts ha incorporat 125 nous quadres a la seua col·lecció en 2019 / Generalitat

El Museu de Belles Arts de València ha rebut la visita de 177.137 persones durant l'any 2019. Aquest fet suposa un augment de quasi el 20 per cent amb respecte de l'any anterior.

L'obertura de la V Fase del Museu amb l'exposició "L'inici de la pintura moderna a Espanya: Sorolla i el seu temps" amb una important mostra d'artistes valencians del segle XIX i principis del XX; i la incorporació de 125 nous quadres de pintors com Joaquim Sorolla, Antoni Muñoz Degraín, Cecili Pla, Ignasi Pinazo Camarlench, Josep Mongrell, Antoni Fillol o Horacio Ferrer ha sigut una bona excusa per tornar a visitar este museu valencià.

A més de la col·lecció permanent del Museu, s'han programat exposicions temporals com "Picasso-Cela: dibuixos, escrits i ceràmiques. Col·lecció Gabarrón", "Vicent Rodés Aries. L'estudi del natural, de l'acadèmia al romanticisme" o la mostra d'escultures "Gypsum, formant artistes. L'estatuària clàssica de l'Acadèmia i la Facultat de Belles Arts de València".

Fins i tot, amb motiu dels actes commemoratius del Nou d'Octubre, el Museu de Belles Arts va exposar la predela del Retaule de Sant Jordi, també anomenat Retaule del Centenar de la Ploma, que restaura l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR i). És una peça que va ser traslladada a València des del Victoria & Albert Museum de Londres per a la seua restauració i investigació. 

Ara mateix continua oberta l'exposició "Teste grottesche" i es poden visitar els treballs de restauració de l'obra Mare de Déu del Gremi dels Moliners, una taula gòtica del mestre dels Perea.

També et pot interessar

stats