Els visitants sobrevolen València gràcies al turisme en realitat virtual

La ciutat ofereix activitats sensorials i amb propostes originals i diferents

El turisme virtual es viu a través de la realitat en tres dimensions i la intel·ligència artificial / À Punt NTC

En el Dia Mundial del Turisme, la ciutat de València ofereix per a aquest dimarts diferents alternatives de fer visites, entre elles el turisme sensorial. Una manera de conéixer els principals monuments, experimentant en primera persona com actuen la resta de sentits quan ens falta la visió.

La visita pel centre de València comença amb un particular detall abans d’iniciar el recorregut. La ruta és a cegues. Una activitat encaminada a prendre consciència de les persones invidents i l'accessibilitat a l'hora de fer turisme.

Per parelles, i només amb el suport del company que tenen al costat, els participants inicien la marxa, deixant de costat la imatge i endinsant-se en una València que es palpa, s'olora, s'escolta i s'assaboreix. La plaça de la Mare de Déu, l'Almoina o la catedral són alguns dels espais que prenen forma en l'imaginari turístic per a viure'ls amb la resta dels sentits. 

No és l'única alternativa a les visites tradicionals. El turisme virtual, a través de la realitat en tres dimensions i la intel·ligència artificial, enganxa i accelera la transformació d'un turisme, que cada vegada busca més una visita d'experiències. A colp d'ulleres, la gent pot volar per València o accedir, sense el cos, a la Llotja de la Seda. Innovadors vessants d'un turisme que batega fort al cor de l'economia valenciana.

També et pot interessar

stats