La violoncel·lista Maria de Macedo dona classes magistrals als 92 anys

La música professional visita el centre per primera vegada en la seua gira per tot el món

L'alumnat del conservatori de València podrà gaudir d'aquesta música professional fins al dia 25 de febrer / À Punt NTC

Les mans de Maria de Macedo mostren el mestratge de qui coneix tots els secrets de les cordes del violoncel. Als vora 92 anys, De Macedo no ha deixat de viure la seua passió: impartir classes magistrals arreu del món. Guanyadora del Premi Guilhermina Suggia i fundadora del Fòrum Violoncels d’Espanya, no ha perdut la seua passió.

Precisament aquesta setmana ha fet una parada al Conservatori Professional de Música Número 2 de València, on impartirà classes magistrals a 35 estudiants fins al 25 de febrer. “La relació amb els alumnes és la millor, perquè és quan puc deixar més herència”, ha afirmat l’artista.

“És la primera vegada que ve al conservatori. Per als alumnes serà una experiència inoblidable”, ha assegurat Andrés Simeó, el director del centre.

De Macedo presumeix que el seu amor a la música no li va arribar a través d'un instrument. “Amb nou anys vaig descobrir una música que em va il·lusionar enormement i sense saber per què, plorava”, ha explicat. Aquella música era l’Interhaus de Schubert.

Després de tota una vida dedicada a les partitures, ara s’entrega a l'ensenyament. La violoncel·lista professional ha decidit ensenyar a crear música per a descobrir la bellesa de la vida.

També et pot interessar

stats