Vilamarxant vol guanyar el rècord Guinness amb l’arbre de Nadal de ganxet més alt del món

Un equip de 120 dones i un home treballa en una estructura que tindrà 10.000 metres quadrats de ganxet

Vilamarxant prepara l'arbre de Nadal de ganxet més alt del món / À Punt NTC

El fred ha arribat i ja queda poc més d'un mes per a gaudir de les fetes de Nadal. Amb la data ben marcada al calendari, diverses ciutats espanyoles es preparen ja per a tindre l’arbre nadalenc il·luminat més alt del món. A Vilamarxant, al Camp de Túria, s'han unit a l'esperit festiu, però el seu objectiu és més ambiciós i el poble aspira a obtindre el rècord Guinness per l'arbre més alt del món de punt de ganxo. Un repte amb fins solidaris en què la col·laboració del veïnat ha estat fonamental.

Es tracta d’una estructura de ferro de set metres i mig de diàmetre que estarà coberta per quasi 10.000 quadres de ganxet, gràcies a la perseverança de 120 dones i un home que estan cosint des de gener. Una d'elles és Euge Cervera, una veïna del poble que assegura que "serà un arbre espectacular".

"El color verd és la base i després s'han escollit colors que representen la terra i València", ha explicat Paz Cervera, membre del grup Cadeneta, que participa en el projecte. Paula Corachán, també del grup Cadeneta, ha contat com tot el veïnat s'ha implicat d'una manera o una altra. El repte és un poc de tot el municipi, ja que unifica innovació i solidaritat, perquè tota la recaptació anirà destinada a la lluita contra el càncer.

Si bé encara no es pot desvelar quina serà l'alçària d'aquest arbre de Nadal, sí que sabem que el rècord actual el té un arbre de l'Equador de 15,9 metres. Al poble han assegurat que el de Vilamarxant el passarà de llarg.  

També et pot interessar

stats