Vilafranca i Altea inauguren el programa d’actes com a capitals culturals

“Una publicitat extraordinària”, coincideixen a dir des dels dos ajuntaments sobre aquest distintiu que complementa els atractius turístics que ofereixen.

VÍDEO | Vilafranca i Altea inauguren el programa d’actes com a capitals culturals

Vilafranca i Altea estrenen títol de Capital Cultural Valenciana amb una bateria d’actes que complementen els ja coneguts atractius turístics d’aquestes localitats. “Una publicitat extraordinària”, coincideixen a dir des dels dos ajuntaments, que han presentat aquest dimecres un calendari carregat de festivals de música, exposicions i propostes teatrals.

“La cultura és allò que dona vida a un poble”, ha expressat en Les notícies del matí Òscar Tena, alcalde en funcions de Vilafranca, que ha emfatitzat el valor afegit que representa tindre dos patrimonis de la humanitat: la pràctica de la pedra en sec i l’art rupestre. Aquest distintiu, atorgat per la Conselleria d’Educació i Cultura, suposa per al municipi dels Ports “un reconeixement a un poble que des de fa dècades ha apostat per la cultura com a millor eina de desenvolupament i de crear una societat cohesionada”. Tena ha destacat l’oferta literària, musical i un teatre “que estarà molt present durant tot l’any”, la Mostra de Teatre Capsigrany.

L’altre municipi que enguany comparteix la capitalitat cultural és Altea, que aprofitarà aquesta condició per a “posicionar la localitat en el turisme de qualitat”, ha expressat Jaume Llinares. L’alcalde en funcions d'aquest municipi de la Marina Baixa ha animat a conéixer l'espectacle del castell de l'Olla, un “dels poquets castells de focs artificials que es llancen des de la mar”, del festival internacional de música clàssica, i dels premis literaris, entre molts altres atractius del municipi.

També et pot interessar

stats