Vila-real celebra la Fira de Santa Caterina, atorgada com a privilegi per Jaume I al segle XIII

La cita, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial, trau al carrer 239 llocs d’artesania, joguets i productes nadalencs.

La Fira de Santa Caterina compta amb 9 parades de pessebres

La Fira de Santa Caterina, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial, torna a Vila-real. La cita trau al carrer 239 paradetes d’artesania, joguets i productes nadalencs, entre els quals cal destacar les nou parades de pessebres.

També es poden adquirir articles arribats d’altres municipis de la Comunitat Valenciana com ara dàtils d’Elx, torrons de Benlloc, formatge de Catí o suro de la serra d’Espadà, ja que un total de 76 venedors procedeixen de diferents punts del territori valencià.

Aquesta popular fira afona les seues arrels en el segle XIII, en la fira comercial atorgada com a privilegi pel rei Jaume I en la Carta Pobla. La primera celebració documentada d’aquest mercat d’origen medieval sota l’advocació de santa Caterina apareix en els Manuals de Consells de 1603, encara que no va ser fins a finals del segle XIX que la ciutat recupera la fira, desapareguda en la primera meitat del segle, i li atorga el caràcter popular i de mercat ambulant previ al Nadal que continua mantenint avui.

La fira, que s’ha instal·lat al recinte habitual de la plaça Major, carrer Major Sant Domènech, raval del Carme, Hospital i Josep Ramon Batalla, destaca també pel seu important vessant solidari amb 24 estands d’ONG. A més, l’associació de firaires ha instal·lat una zona d’atraccions pels més menuts.

La Fira de Santa Caterina genera un important moviment econòmic a Vila-real tant en el sector comercial com en la restauració, ja que són milers les persones que recorren les seues parades.

També et pot interessar

stats