Videojocs per a lluitar contra el canvi climàtic

El projecte Planeta Debug de l’UJI rep una subvenció perquè l’alumnat dissenye videojocs per a conscienciar sobre l’escalfament global.

Planeta Debug entre els projectes seleccionats per la Fundació Daniel i Nica Carasso.
Planeta Debug entre els projectes seleccionats per la Fundació Daniel i Nica Carasso. / @fdnc_es

Els videojocs poden ser molt més que un passatemps. Els jocs poden afavorir l’aprenentatge de conceptes, i fins i tot poden convertir-se en un aliat per a combatre el canvi climàtic i conscienciar la ciutadania sobre la importància de gestionar correctament els recursos naturals i potenciar l’ús de les energies renovables.

El projecte Planeta Debug de la Universitat Jaume I té com a objectiu vincular els videojocs amb la divulgació científica. Ha estat seleccionat entre 152 propostes per a rebre una subvenció de 70.000 per part de la Fundació Daniel i Nica Carasso.

En total, 9 equips d’estudiants del Grau de Disseny i Desenvolupament de Viodeojocs participen en aquesta iniciativa. L’alumnat ja ha començat a treballar en el disseny dels seus videojocs amb equips d’investigació de la Universitat. Alguns estan basats en la utilització d’energies renovables o en la gestió de l’aigua per part de les empreses i van dirigits a tots els públics.

Aquest projecte també inclou amb un laboratori viu que portarà la creació de videojocs a les escoles de primària i als instituts. Al mes de desembre tots estos videojocs ja estaran acabats i qualsevol persona hi podrà jugar des del seu ordinador.

També et pot interessar

stats