Yerai Ruiz serà el primer rei de la Fira i Festes de Bunyol

Després de mig segle de reines, el jove s’ha animat a trencar amb els rols de gènere i anima altres a fer el mateix

Yerai Ruiz Celda, primer rei de les festes de Bunyol / À Punt NTC

Yerai Ruiz Celda, un jove de Bunyol, s'ha convertit en el primer home en la història que representa les festes del seu municipi.

Malgrat que tot va començar com una xicoteta broma entre amics, diumenge el proclamaran oficialment rei de la Fira i Festes del 2024, i trencarà els rols de gènere —cada vegada menys lligats a les festes— i farà un salt en la lluita per la igualtat.

El 8 d'abril l'Ajuntament de Bunyol obria els terminis per a inscriure's com a rei o reina de les Festes i Yerai no ho va dubtar un segon, segons ell mateix conta a À Punt. A partir d'ací,  dos mesos d'incertesa i nerviosisme en els quals, afirma, no ha parat de telefonar i insistir al regidor de Festes. Així fins divendres passat, quan l’alcaldessa li va confirmar que era el candidat triat.

La seua decisió demostra que els rols de gènere lligats a les festes són cosa d'un altre temps i que en este és Yerai el rei de la festa. 

“Cal trencar motles i tradicions i acabar amb els cinquanta anys de reina”, demana. 

Ara espera que altres creuen amb ell esta porta que ha obert i que no passe molt de temps abans que un altre xic es presente a l’elecció. 

També et pot interessar

stats