La Tenda el Pi, una antiga botiga del Campello reconvertida en una sala de concerts

El comerç va tancar als anys setanta, quan la seua propietària es va jubilar, i ara és un espai per a joves músics

La Tenda el Pi reconvertida en una sala de concerts / À Punt NTC

La Tenda el Pi és una antiga botiga del Campello (Alacantí) fundada a finals del segle XIX i convertida en una sala de concerts per a joves músics. La botiga va tancar als anys setanta, quan la seua propietària es va jubilar. Ara, gaudeix de la nova vida de la tenda familiar en la qual es venia de tot, menys partitures.

Paca Vaello té noranta anys i porta tota la vida darrere de l'aparador de La Tenda el Pi, com coneixen al Campello la drogueria de finals del segle XIX.  Quan es jubilà, la va tancar amb tot el que atresorava. Ara l'han reconvertida en un espai cultural i, on abans hi havia sacs de blat i de segó, ara s'alça un piano de cua. També acollirà exposicions de pintura i presentacions de llibres.

Darrere d'este projecte hi ha l'associació Afomuc, que impulsa la carrera dels joves músics oferint-los un espai perquè facen concerts a cau d'orella. “El lloc s’estava deteriorant molt i van pensar a restaurar-la i poder dedicar-la a convertir-se en una sala de concerts”, explica la portaveu d’Afomuc, Lara Planelles. 

Mentrestant, Paca, darrere de l'aparador, està molt contenta que els últims llibres de La Tenda el Pi continguen partitures: “La meua mare i el meu pare estaran tots mirant-me i diran, mira quina cosa més bonica han arreglat. Estic molt contenta”. 

També et pot interessar

stats