Suera es converteix en la residència artística de sis ballarins internacionals de contemporani

Este intercanvi cultural entre els professionals de dansa i el veïnat els mostrarà els costums del municipi de l'Alt Millars

Sis ballarins internacionals al parador de Suera / À Punt NTC

Durant els pròxims dies Suera serà la llar de sis ballarins i ballarines internacionals de dansa contemporània. Un intercanvi cultural entre estos professionals de la dansa i el veïnat que els mostrarà els costums d'este municipi de l'Alt Millars. Cristóbal, que ve de Xile, balla amb Lula, que és de l'Uruguai, i uns metres més cap allà ballarines d'Àustria i de Corea del Sud participen en la sessió. Este dilluns han començat la residència artística a Suera amb l'objectiu de compartir experiències i crear repertori. 

El requisit per a participar en esta residència és ser professional. Cada dia, un d'ells dirigeix una sessió de dansa, i al final de setmana interpretaran una peça per a tot el poble com a públic. “Tenen la possibilitat d’estar en contacte una sèrie de persones de diferents punts del planeta, però també persones que venen a Suera i que estan en contacte amb la Comunitat Valenciana”, assegura Alfredo Llopico, gestor cultural de la Fundació Caixa Castelló. 

La Fundació Caixa Castelló és l'encarregada d'organitzar estes convivències entre artistes que no es coneixen entre si. “És una possibilitat d’eixir de la ciutat, on està la dansa localitzada, i ací generem una trobada de persones que no ens coneixem amb mirades i experiències diferents”, manifesta Cristóbal Santamaría, ballarí procedent de Xile. 

L'any passat feren una iniciativa semblant a les Coves de Vinromà amb la música com a protagonista i ara ja busquen nous reptes per a tornar a apujar el teló lluny dels grans escenaris.

També et pot interessar

stats