Reobri el Museu Faller de Xàtiva després de dos anys

S’ha remodelat per a fer-lo més atractiu, amb més peces exposades i un recorregut 3D

Museu Faller de Xàtiva / À Punt NTC

El Museu Faller de Xàtiva reobri este dilluns les portes després de dos anys d’obres de remodelació que l’han transformat per a donar pes al fet que la capital de la Costera va ser, després de València, la segona ciutat en què es començaren a plantar falles. 

El museu continua tenint peces falleres fonamentals de la història de la festa, però la visita serà ara més atractiva perquè, a més dels ninots indultats del darrer exercici faller, els visitants també podran trobar maquetes, llibrets antics, indumentària, fotografies i, fins i tot, un museu digital per a viure una experiència 3D.  

La regidora de Cultura Festiva del Municipi, María Beltrán, ha explicat en declaracions a À Punt que, amb la reforma, han intentat que no siga només un museu expositiu, de ninots indultats, sinó aprofitar la llarga tradició fallera de la ciutat per a convertir-lo en un recurs turístic que s’uneix a l’àmplia oferta de què ja disposa la localitat. 

Per la seua part, l’alcalde del municipi, Roger Cerdà, ha destacat un dels aspectes més innovadors del museu, que és una visita virtual a través del metavers per a poder veure tots els ninots que han passat pel museu, però que ja no hi ha estan presents.

També et pot interessar

stats