La projecció de 'Lo carga el diablo' dona el tir d’eixida a Cinema Jove

L’òpera prima del director i guionista valencià Guillermo Polo és una delirant road movie

Fragment de la pel·lícula 'Lo carga el diablo', de Guillermo Polo / À Punt NTC

Cinema Jove ha començat este dijous a la vesprada al Teatre Principal de València i la pel·lícula inaugural ha sigut l'òpera prima del director valencià Guillermo Polo, Lo carga el diablo. Es tracta d’una road movie d'estètica indie en què participa À Punt. 

Lo carga el diablo és la delirant proposta cinematogràfica de Polo, guionista i també director de fotografia que va viure cinc anys a Los Angeles. Feta ja la mudança a València, s'ha endut de la costa oest un singular estil visual i narratiu que beu del cine independent nord-americà. “És una pel·lícula amb molt de detall i qualsevol canvi afectava la matemàtica del guió”, assegura.

I en eixe terreny difús on s'acomoda la indefinició i l'excentricitat, Pablo Molinero, Mero González i Antonia San Juan articulen un relat d'humor negre, un viatge dins d'un altre amb personatges desparellats i potser destarifats que, en essència, s'enfronten al destí i l'adversitat. “El fet més desafiant era trobar el to de comèdia que volíem. En este cas, els personatges es prenen seriosament totes les circumstàncies que ocorren”, explica Polo. 

El llargmetratge de debut del director obri la sessió inaugural de la 39 edició de Cinema Jove. Hi participa À Punt i el projecte ha costat anys a fer-se. Seleccionada per al Festival de Miami, la pel·lícula ja va fent quilòmetres. 

En la gala inaugural al Teatre Principal de València els rostres d'Antonia Sanjuán i Pablo Molinero, protagonistes del film, s’han emportat tots els flaixos. Molinero s’ha mostrat molt feliç d’estar treballant perquè la seua és “la faena de l’equilibrista”, perquè mai saps ben bé on estarà el següent pas. 

Per la seua banda, el director del certamen, Carlos Madrid, ha detallat que les pel·lícules que es projectaran enguany són films iniciàtics i coming of age, en les quals els protagonistes són xiquets o joves que comencen a descobrir el món. 

Són els protagonistes excèntrics de Lo carga el diablo, pel·lícula valenciana en competició que ha inaugurat el certamen. 

També hi ha assistit la directora adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Maria Fuster, que ha destacat la importància del festival per a “fer valdre el bon cinema jove i pioner”.

Este dijous s’ha entregat també el guardó Lluna de València, que ha sigut per al film segell d'Alonso Ruizpalacios. El director ha dit a À Punt que veient els guardonats en anys anteriors té la sensació que s’han equivocat entregant-li’l a ell. 

També et pot interessar

stats