El Poble Nou de Benitatxell vol reviscolar l’ofici d’artesà del plàstic

L’Ajuntament fa una crida a la població per a recopilar testimonis i documents i poder gravar un documental

Poble Nou de Benitatxell parla sobre la faena amb plàstic / À Punt NTC

Treballar el plàstic va suposar una revolució per a l'economia del Poble Nou de Benitatxell a mitjan segle passat. Esta faena artesana es feia en moltes cases del poble de la Marina Alta. Per tal que no es perda este patrimoni immaterial, des del consistori han fet una crida a la població per a recopilar documents i testimonis i poder gravar un documental.

Este divendres al matí ha tingut lloc la primera posada en comú de records, anècdotes i experiències d'una època ja llunyana que va dur prosperitat al Poble Nou de Benitatxell. “Fa anys feia els meus treballs i cada quinzena guanyava cent pessetetes”, conta una veïna. 

Amb el plàstic es feien cistelles, caixes i, sobretot, bosses, que anaven adornades amb flors. L'Ajuntament busca arreplegar tot el material documental i testimonis possibles, per a gravar un documental que forma part del projecte "La llar del record". “Volíem treballar i recuperar la memòria oral. Pensem que és un treball urgent que hem de fer tots els municipis”, assegura el regidor de Patrimoni, Víctor Bisquer. 

Serà una manera d'immortalitzar el patrimoni immaterial d'un poble i crear un producte audiovisual que permeta a les generacions més joves conéixer les tradicions dels seus avantpassats.

També et pot interessar

stats