Nacho Duato tria el Teatre Principal d'Alacant per a l'estrena mundial de la Jove Companyia

El coreògraf i ballarí valencià recupera tres de les coreografies més icòniques de la seua etapa inicial: Jardí Tancat, Na Floresta i Duende

À Punt entrevista el coreògraf Nacho Duato / À Punt NTC

El coreògraf i ballarí valencià, Nacho Duato, ha tornat als escenaris espanyols este dimecres a la vesprada amb l'estrena mundial de la Jove Companyia Nacho Duato. Ho fa al Teatre Principal d'Alacant amb un programa que recupera tres de les coreografies més icòniques de la seua etapa inicial: Jardí Tancat, Na Floresta i Duende. És el punt de partida d'una gira que portarà la dansa per molts racons d'Espanya per arribar a un públic més divers. 

Duato no es posa mai nerviós, però hui s'ha contagiat dels seus joves ballarins. “Ells sí que estan nerviosos, perquè ixen per primera vegada als escenaris, que ballen per primera vegada com a professionals. Estic nerviós per ells”, assegura als micròfons d’À Punt. 

Qui va dirigir durant vint anys la Companyia Nacional de Dansa recupera tres de les coreografies més emblemàtiques dels seus inicis. Entre elles, Jardí Tancat, un cant a la Mediterrània de la mà de Maria del Mar Bonet. “La cantant diu que és un regal, però per a mi ella sí que ho és”, afegeix.

Ara viu a cavall entre Sant Petersburg i Madrid, on ha impulsat esta companyia amb joves ballarins arribats de tot el món. Volen recuperar el seu repertori i acostar la dansa a un públic menys elitista. “He obert esta escola perquè vull donar a conéixer el nostre país encara més. Hi ha molta gent amb companyies privades que lluiten per dur la dansa a totes les parts”, assegura. Quan abandone la primera fila, diu que vol seure davall d'un llimoner i ser com una espelma: “Crec que s’ha de ser com una espelma, encara que la cera s’acabe, la flama es manté amb la mateixa força”. 

També et pot interessar

stats