El Museu de Belles Arts de València inaugura una exposició sobre Antoni Muñoz i Degrain

Considerat precursor de la modernitat artística, és un homenatge en el centenari de la seua mort

Exposició "El paisatge dels somnis" / À Punt NTC

Al pintor valencià Antoni Muñoz i Degrain se'l considera el precursor de la modernitat artística. Ara, coincidint amb l'aniversari del centenari de la seua mort, el Museu de Belles Arts de València vol retre-li homenatge amb la mostra “El paisatge dels somnis”. L'exposició ofereix paisatges grandiloqüents, on la presència de l'ésser humà és, de vegades, insignificant. Una reinterpretació exòtica del paisatge romàntic que converteix Antoni Muñoz i Degrain en un dels pintors més innovadors del seu temps. 

Pablo López Tornell, co-comissari i director del Museu de Belles Arts de València, ha explicat en declaracions a À Punt que va pintar paisatges romàntics, simbolistes i d'una força tremenda com no s’havien fet mai en este país. L’altra co-comissària de l’exhibició, Ester Alba Pagán, assenyala que la natura va ser el pretext per a construir la seua fantasia i expressar-se creativament.

Era un viatger infatigable: va visitar Itàlia, el nord d'Àfrica i el Pròxim Orient. Una travessia que no va fer sol, ja que al seu costat sempre estava la seua parella i deixeble, Flora López. Així ho demostra este quadre que signa la pintora i que obri interrogants sobre l'autoria de les pinzellades de Muñoz i Degrain. “Quantes obres signades per Muñoz i Degrain no foren creades a quatre mans amb Flora López?”, es pregunta Pagán. 

Els escenaris dels seus viatges li van servir d'inspiració per a reinterpretar el color, la llum i la representació poc convencional de la naturalesa. Sobretot en la manera de capturar els paisatges nocturns, que el convertiren en un dels creadors més singulars de la seua època. Precisament, amb motiu d'esta mostra s'ha restaurat El caporal Noval, una de les obres nocturnes de dimensions més grans.   

Fins al 13 d'octubre es pot visitar al Museu de Belles Arts de València l'obra de Muñoz i Degrain, un dels genis espanyols de la pintura entre segles.

També et pot interessar

stats