Manises es converteix en aparador de la ceràmica internacional amb la biennal

Exposa fins a setembre vora seixanta peces seleccionades entre més de mig miler de tot el món

La sala Els Filtres Manises acull les obres seleccionades de la setzena Biennal Internacional de Ceràmica / À Punt NTC

Manises és, fins a mitjan setembre, un aparador de la ceràmica internacional. La ciutat acull la setzena edició de la Biennal Internacional de Ceràmica amb 58 peces seleccionades de les 500 presentades des de diferents punts del món. La sala Els Filtres Manises exposa les obres seleccionades. Provenen de la Xina, Taiwan, l'Argentina o els Estats Units, a més de diferents punts de la geografia nacional. Juan Ortí ha sigut el guanyador del premi Ciutat de Manises, en la modalitat de ceràmica artística amb la seua obra Sin título. Este artista mostra un treball de tornejat de peces de grans dimensions per al qual va haver de construir un torn especial.

El vencedor en la modalitat de producte ceràmic ha sigut l'artista madrileny Carlos Martínez amb la peça Lucerna, que va més enllà de la il·luminació.

“Els artistes que participen en esta biennal tenen l’oportunitat, durant tres mesos, de mostrar la seua obra exposada. A més, els dos primers premis, tant en producte com en art, tenen l’oportunitat de fer una exposició individual en la pròxima biennal”, explicava Teresa Segura, coordinadora de la biennal.

És el cas del guanyador en la modalitat artística de l'última edició, el sevillà Rafael Chacón, que enguany té l'oportunitat de mostrar el seu treball, sota el títol Impostura: “M’ha canviat la vida artísticament, ha suposat un gran creixement intern”, admetia Chacón davant de les càmeres d’À Punt.

Esta biennal de Manises s'ha convertit en un prestigiós concurs que ajuda els artistes participants a consolidar la seua carrera. 

També et pot interessar

stats