L'IES Serpis de València organitza el primer 'First Dates' literari

La iniciativa busca intercanviar impressions sobre la lectura i trencar el gel de l’alumnat que al setembre s'estrena al centre

Les alumnes conversen sobre els llibres que han escollit / À Punt NTC

L'IES Serpis de València ha adaptat el famós programa de televisió First Dates i ha posat damunt de la taula llibres. Es tracta d’una iniciativa per a intercanviar impressions sobre la lectura i trencar el gel dels alumnes que al setembre s'estrenen a l'institut.

Els nervis d’eixos xiquets i xiquetes que seran els futurs estudiants de l'IES Serpis de València s'uneixen amb l'experiència dels que ja fa un any que estan per eixos corredors. Els vora 200 participants comparteixen el primer First Dates Literari. El requisit és vindre amb un llibre llegit i seure a taula a conversar sobre ell. “Vam conéixer de l’existència d’estes trobades literàries gràcies a una antiga companya i ens va comboiar per a fer-ho”, assegura la professora del centre Pilar Puchades. 

David és estudiant de primer de l’ESO de l'IES i va triar Els tres mosqueters: “Era un llibre que coneixia, però no l’havia llegit. Hem parlat sobre els personatges, si el recomanaríem o no”. 

El cor de l'institut i un esmorzar saludable han donat la benvinguda als alumnes de primària d'altres centres que xafaran l'any que ve estes aules. “Ha sigut increïble veure com han entrat els alumnes amb les cares il·luminades”, apunta la professora Maria Pascual. I, més enllà dels comentaris sobre els llibres, no falten els consells dels més majors. Una experiència per a conéixer-se i compartir la passió per la lectura.

També et pot interessar

stats