L’elenc de ‘Campeonex’ remarca la importància de visibilitzar en les pantalles les persones amb discapacitat

Actors i actrius de l’exitós film de Javier Fesser han participat en el Campus d’Estiu de l’Acadèmia de Cine a València

Els actors i les actrius de la pel·lícula 'Campeonex', en declaracions a À Punt / À Punt NTC

Els actors i les actrius de la pel·lícula Campeonex han sigut els convidats de luxe del Campus d'Estiu de l'Acadèmia del Cine que se celebra a València. Una trobada en què part de l'elenc de l'exitós film de Javier Fesser ha destacat la importància de visibilitzar en les pantalles les persones amb discapacitat.

Només un 3% de les pel·lícules espanyoles compten entre els seus personatges amb persones amb discapacitat, segons les últimes dades que acaba de publicar l'Observatori de la Diversitat en els Mitjans de Comunicació. Unes xifres que pel·lícules com Campeonex, de Javier Fesser, volen millorar. Part del seu repertori ha visitat el Campus d'Estiu de l'Acadèmia del Cine a València. “Ells ja eren estreles de cine i per a mi era la meua primera pel·lícula. I sempre em tranquil·litzaven i em deien que tot eixiria bé”, assegura l’actriu Elisa Hipólito. 

La pel·lícula, la més taquillera del 2023, tracta de donar veu en el cine a qui habitualment no en té. “Ja no som persones estranyes, som persones normals i corrents. Hem aconseguit retirar una gran barrera”, afirma l’actor Alberto Nieto. Perquè, recorda, qualsevol pot estar en la pantalla gran: “S’ha de tindre certa paciència, ja que qualsevol persona pot equivocar-se”. 

La cinta és tot un cant a la superació. “De vegades la barrera s’ha de trencar com la branca d’un arbre, i dir ‘fins ací’”, remarca l’actor Roberto Chinchilla. Perquè la diversitat és un lloc on cap tot el món.

També et pot interessar

stats