L’artista faller Manolo García manifesta la seua decepció amb el procés de selecció de la Falla Municipal 2025

Lamenta que totes les candidatures no hagen pogut defensar els seus projectes personalment davant els jurats com s’ha fet en anteriors ocasions

L'artista faller Manolo García en el seu taller de València
L'artista faller Manolo García en el seu taller de València / Europa Press

Decepció. És el sentiment que manifesta l’artista faller Manolo García davant la recent elecció de les Falla Municipal de València 2025. Un procés al qual es va presentar de la mà de José Aguilar, en l’esbós, i amb el dissenyador Francis Montesinos en l’estilisme. El seu era un dels cinc projectes que aspiraven a ser Falla Municipal el pròxim mes de març tot i que finalment eixira triat per unanimitat la proposta "Fauna faller" d’Alejandro Santaeulalia i Vicente Llácer

Este dijous García va estar present en l’acte de la presentació de les falles municipals 2025 a la nau Els Tallers de la Ciutat de l’Artista Faller de València però hui ha publicat un comunicat en les seues xarxes socials manifestant el seu desacord amb el procés de selecció d’enguany, entre altres idees.

Comunicat de l'artista faller Manolo García
Comunicat de l'artista faller Manolo García

“Hem trobat a faltar la possibilitat de poder presentar i defensar el projecte personalment davant el jurat com s’ha fet en anteriors ocasions”. García mostra així el descontentament amb un procés d’elecció que enguany ha eliminat les entrevistes personals als artistes o equips multidisciplinaris que presentaren projectes.

Des del Gremi Artesà d’Artistes Falleres de València, en declaracions a À Punt Notícies, el Mestre Major Paco Pellicer, manifestava que és més interessant poder participar en un procés de selecció on l’artista puga defensar la idea davant un jurat que haja de triar la falla.

L'artista faller també reivindica que “hauria sigut fantàstic, i inclús necessari" que la Falla Municipal es construïra “de principi a fi a la Ciutat de l’Artista Faller, ferida de mort i que necessita desesperadament promoció”.

Manolo García, amb una trajectòria demostrada en l’ofici d’artista faller durant 40 anys i conegut per la seua tècnica destacada amb la vareta, ha plantat la Falla Municipal en quatre ocasions: "El decàleg del valencià", el 2014; "La força", en 2015; "Falles en el món" el 2016 i "València, Ca la Trava" en 2017.

També et pot interessar

stats