L'Alfàs del Pi recorda la figura de Sonja Wigert

El festival de cinema projecta la pel·lícula ‘La espía’, sobre la vida d’esta actriu i agent doble durant la Segona Guerra Mundial

Fragment de la pel·lícula 'La espía' / À Punt NTC

El festival de cinema de l'Alfàs del Pi ha projectat este dilluns a la vesprada la pel·lícula La espía, basada en la història real de Sonja Wigert, una actriu noruega que va ser doble espia durant la Segona Guerra Mundial. Una vida de pel·lícula pràcticament desconeguda. Sonja va acabar els últims anys de la vida a l'Alfàs, on està soterrada.

Sense ànim de fer espòiler, la història real de Sonja Wigert acaba en una tomba al cementeri de l'Alfàs del Pi. La famosa actriu noruega dels anys trenta i quaranta va ser espia dels nazis per a salvar son pare. “Va començar a buscar un contacte entre els alemanys perquè el seu pare estava empresonat”, assegura Marete Marandi, amiga de l’artista. 

Després, va treballar amb la resistència sueca com a doble espia. Però els arxius on es guarda la veritat del seu treball es van fer públics fa vint anys. Per als seus paisans, Sonja va ser una col·laboracionista nazi. “Finalment va ser expulsada de la societat d’Oslo. Només quan va morir, es va descobrir el que havia fet”, afegeix Marandi. 

Fugint dels rumors, va ser una de les primeres que arribà a la colònia noruega de l'Alfàs. Este dilluns es conta la seua vida en la pel·lícula La espía, que es projecta al cine Roma dins del festival de l'Alfàs del Pi. Sonja Wigert, un nom anònim en una tomba, que va ser una Mata Hari noruega de qui pocs havien sentit parlar.

També et pot interessar

stats