Karla Sofía Gascón, guanyadora de la Palma d'Or a millor actriu a Canes

L'actriu trans ha reivindicat la identitat de gènere en l'audiovisual durant el campus d'estiu de l'Acadèmia del Cinema a València

L'actriu trans Karla Sofía fa història a Canes / À Punt NTC

L'actriu espanyola Karla Sofía Gascón ha rebut la Palma d'Or a millor actriu amb la interpretació d'Emilia Pérez en el musical homònim, que s'estrena a Espanya el 21 d'agost. Després d'arreplegar este guardó, ha visitat València este dimarts durant la tercera edició del campus d'estiu de l'Acadèmia del Cinema.

Durant la visita, Gascón ha reivindicat la identitat de gènere en l'audiovisual, ja que ella mateixa s'ha convertit també en la primera dona trans a guanyar la Palma d'Or. La victòria és ja tota una fita en la història del cinema. Un abans i un després del col·lectiu trans en la indústria cinematogràfica. "No és una nova onada, serà un tsunami", ha assegurat durant la intervenció.

Encara que Espanya és el seu lloc de naixement, ha sigut a Mèxic on l'equip de càsting d'Emilia Pérez ha trobat el seu poderós talent. El personatge que interpreta és un temible narco que fa la transició a la dona en la qual sempre va somiar convertir-se. "Ha sigut una responsabilitat molt gran", ha dit Gascón, que ha fet front a la interpretació amb "molt d'amor".

Un paper molt important en la carrera professional d'esta actriu que és, sobretot, una dona forta i lluitadora.

També et pot interessar

stats