La Fundació Bromera fomenta la lectura de llibres en valencià

La 18 edició de la campanya "Llegir en valencià sense por" presenta onze llibres en la nostra llengua de la mà dels autors i autores

La Fundació Bromera fomenta la lectura de llibres en valencià / À Punt NTC

En una societat on l'hàbit de llegir suma adeptes, el valencià no sempre és la llengua de lectura triada. De fet, només un 3% dels lectors la tria com a llengua dels seus llibres. Fins i tot gent que té el valencià com a llengua materna reconeix que, a l'hora de llegir, no l'utilitza. Els motius són diversos: des de gent que mai ha parlat la llengua, fins aquelles persones que busquen els seus títols preferits i no els troben editats en valencià.

Per fer front a esta situació, un any més la Fundació Bromera ha presentat la campanya "Llegir en valencià sense por", dirigida tant al sector educatiu com a les famílies. L'objectiu és tindre llibres en valencià a l'abast de tot el món i poder trobar-los fàcilment a comerços i biblioteques.

És la 18 edició d'esta iniciativa d'animació lectora, que s'ha donat a conéixer este dimecres a Alzira (Ribera Alta) amb l'edició conjunta d'onze llibres relacionats amb la superació de les pors. Els autors i autores han presentat les seues històries davant del públic i han assegurat que volen afavorir la proximitat de les lletres valencianes als lectors.

També et pot interessar

stats