El compositor alacantí Óscar Navarro, triat per a compondre l'obertura 'Rey Felipe VI' per l'aniversari de la coronació

Es tracta d'una obra simfònica que s'interpretarà en diversos punts del país durant la temporada 2024-2025

El compositor alacantí, Óscar Navarro, durant la composició de l'obra / À Punt NTC

El compositor alacantí Óscar Navarro ha sigut triat per la Guàrdia Reial per a compondre l'obertura Rey Felipe VI amb motiu del desé aniversari de la proclamació com a rei d'Espanya. Es tracta d'una obra simfònica dedicada tant al rei Felip com a la reina Letícia. Estrenada per la Unitat Musical de la Guàrdia Reial este dimecres al Palau Reial estarà dirigida sota la batuta del coronel Fernando Lizana Lozano.

La Casa del Rei ha seleccionat Navarro pel seu talent, "àmpliament reconegut en l'àmbit nacional i internacional, amb destacats premis i assoliments en la seua carrera com a compositor, incloent-hi una nominació als Premis Goya o el prestigiós premi Hollywood Music in Media Awards de Los Angeles", segons ha indicat el mateix compositor en un comunicat.

La seua música ha arribat a diverses parts del món, com el Carnegie Hall de Nova York, La Scala de Milà, el Walt Disney Hall de Los Angeles o l'Auditori Nacional de Música i el Teatro Real. "Per a mi és un gran orgull haver sigut triat per a compondre la música commemorativa d'este desé aniversari", ha assegurat el compositor, que ha confessat que ha treballat en esta peça musical en a penes un mes, coincidint amb el naixement del seu fill.

La partitura també s'interpretarà en altres punts del país durant la temporada 2024-2025. Navarro ha destacat que la Guàrdia Reial és una de les formacions més representatives de les forces armades, que generalment interpreten "des de la música purament castrense fins a les partitures del nivell més alt".

També et pot interessar

stats