Dos centres educatius valencians, premiats pels seus curtmetratges en el Cinedfest

El certamen ha reconegut els treballs un centre d'educació d’Elx i un del barri de Benimaclet, a València

Un dels curtmetratges de l'IES Misteri d'Elx / À Punt NTC

Tres curtmetratges valencians han sigut premiats en el certamen Cinedfest, amb seu a les illes Canàries. Són els treballs dels alumnes d’un centre d'educació d’Elx (Baix Vinalopó) i un del barri de Benimaclet, a València. El cine com eina didàctica té també catifa roja i palmarés.

L'Institut Misteri d'Elx és un dels centres educatius que fa servir el cine com a ferramenta educativa. Els curtmetratges formen part de la formació i ara fins i tot els ha servit per a guanyar dos primers premis en Cinedfest, un certamen en l'àmbit estatal on han participat fins a 350 centres educatius. 

L’IES Misteri d'Elx ha guanyat en categoria de batxillerat secció península al millor curt i a la votació popular. La història mescla el drama, el terror i l’amor adolescent.  “El guió el vam fer entre tots i després ens vam dividir les tasques. Jo em vaig encarregar de l’edició del vídeo, altres de gravar-ho o de fer el guió tècnic”, explica Marcos Torró, alumne del batxillerat d’arts escèniques i musicals.

L'altre guardó ha anat a parar a una escola pública de València, al barri de Benimaclet, en la categoria de primària a la secció península. El curt, fet per alumnes de sisé, parla dels perills a la xarxa. “A poc a poc i amb ajuda de persones que ens han fet formació, ha sigut una experiència espectacular per a ells i elles”, assegura el professor del CM Benimaclet, Pepe Escudero. 

El festival, amb onze anys de trajectòria, ha rebut enguany 500 curts de centres educatius de tot Espanya.

També et pot interessar

stats