El Centre del Carme acull una mostra inèdita del fotògraf Bernard Plossu dels seus viatges per Espanya

“Espanya en color Fresson” és una exposició d'imatges fetes durant més de quaranta anys

Exposició l’“Espanya en color Fresson” / À Punt NTC

El fotògraf francés Bernard Plossu presenta al Centre del Carme Cultura Contemporània, a València, la seua particular visió d’“Espanya en color Fresson”. Una mostra d'imatges fetes durant més de quaranta anys en els seus viatges per Espanya. Una exposició exclusiva que el fotògraf francés presenta a València com a primícia, fins al 15 de setembre.

Diuen d'ell que és el fotògraf subtil, potser perquè Bernard Plossu troba el moment més poètic del tret fotogràfic en l'instant no decisiu. Juan Pedro Font de Mora, comissari de l’exposició, explica que el gran mestre de la fotografia francesa, Henri Cartier-Bresson, parlava de l’instant decisiu com l’instant més documental: es referia a captar el moment històric. Mentre que Bernard Plossu ha fet el contrari: captar l’instant no decisiu, l’instant poètic. 

Instants que es reuneixen en les huitanta imatges que conformen “Espanya en color Fresson”. El Fresson és una tècnica d'impressió que dota la fotografia d'una textura pictòrica i en la qual Plossu va trobar l'expressió perfecta de la seua visió artística. De fet, indica Font de Mora, totes les exposicions de fotografies a color les feia amb esta tècnica. 

La mostra és un recorregut sentimental per la terra espanyola, sense sentit cronològic ni geogràfic, sinó que segueix la simfonia d'un minuet. Segons Font de Mora, a Plossu li agrada molt caminar tranquil anant buscant la foto, i l’espectador que vaja a veure l’exposició ha d’anar amb eixe mateix sentiment. 

També et pot interessar

stats