Carcaixent reviu l'època daurada de la taronja amb la IX Fira Modernista

Enguany l'eix vertebrador són els esports que formen part del patrimoni cultural carcaixentí

Carcaixent celebra la novena edició de la Fira Modernista / Ajuntament de Carcaixent

Carcaixent (Ribera Alta) ha tornat a retrocedir este cap de setmana a principis del segle XX amb la celebració de la novena edició de la Fira Modernista, un esdeveniment que ompli la ciutat d’interessants propostes que fan viure visitants i veïnat un autèntic viatge en el temps. En concret, es recrea l’època en què la població era coneguda com a bressol de la taronja i va viure la màxima esplendor amb el cultiu i comercialització de la fruita.

Enguany s'ha escollit l'esport com a eix vertebrador, destacant especialment els esports autòctons com a part del patrimoni cultural carcaixentí: l’atletisme popular, els clubs d’atletisme, la volta a peu, les diferents modalitats de pilota valenciana i el Juvenal, primer equip de futbol carcaixentí.

Per a esta edició s'han programat activitats per a tots els gustos: rutes històriques, visites guiades, exposicions, concerts i projeccions, entre altres. També és possible participar en alguns dels concursos que organitzen, com el d'indumentària modernista o la marató fotogràfica.

Aquesta és una iniciativa en què col·labora gran part de la ciutadania de manera voluntària, i també destaca la participació d’associacions, institucions, empreses i establiments locals, que preparen els aparadors i els carrers per a l’ocasió. Tot un poble que es bolca per transportar-nos a una altra època.

També et pot interessar

stats