VíDEO | Alcoi rep les tropes cristianes

La televisió d'À Punt retransmet en directe l'entrada de Moros i Cristians.

VíDEO | Alcoi rep les tropes cristianes

Alcoi ha rebut el bàndol cristià, encapçalat pel capità Juan Enrique Miralles de la filà Tomasines. Amb mandat d'alliberar Alcoi de cabdill musulmà Al-Azraq, Miralles ha entrat acompanyat per la seua filla, Laura, la capitana, ha presentat un acompanyament amb dos parts diferenciades i una carrossa sòbria, però espectacular, amb el drac de les tomasines.

14 filades cristianes han mostrat el seu potencial, com els andalusos, asturians, navarresos, aragonesos, o alcodians armats i disposat a mostrat la seua força als infidels.

21.000 cadires s'han venut per al recorregut de l'Entrada i tots els balcons estan engalanats amb la creu cristiana. Una vestimenta que aquesta vesprada canviarà amb la mitja lluna, que donarà la benvinguda a l'entrada mora.

La capital de l'Alcoià viu de pe de les festes de Moros i Cristians amb el dia de les Entrades, que ha començat a les 05:45 hores amb la Diana a la plaça d’Espanya. Una esquadra de cada filada recorre els carrers al so de pasdobles. A les 10:30 ha arrancat l’Entrada cristiana, un espectacle que rememora l’entrada dels exèrcits de la creu a la ciutat. 

Per la vesprada és el moment del bàndol moro. Un esclat d’imaginació que submergirà el visitant en un ambient oriental, amb guerrers africans i animals, sota una pluja de confetis i serpentines, llançades des dels balcons.

Demà diumenge se celebra el segon dia de festa i és el dedicat al patró sant Jordi. A Alcoi està encarnat per la figura d’un xiquet, protagonista de la Festa, volgut i admirat per tots. Durant aquesta jornada se celebren la Diana infantil i processons, tant matutines com vespertines.

En el tercer i últim dia, es produeix la lluita dialèctica amb les ambaixades i la lluita incruenta amb l’arcabús tronador. Els dos bàndols, el moro i el cristià, s’alternen en la presa i reconquista del castell. I, quan cau la vesprada, als merlets del castell, apareixerà el xiquet sant Jordi, damunt del seu cavall blanc.

Unes festes BIC

Les festes de Moros i Cristians en honor de sant Jordi estan declarades d’Interés Turístic Internacional des de 1980, i aquest any el Consell les ha declarades bé d’interés cultural immaterial

Segons el web d’Alcoi Turisme, la festa es remunta a l’any 1276, diversos fets històrics, relacionats amb les revoltes dels musulmans van donar origen al patronatge de sant Jordi, per la seua intervenció en defensa dels nous pobladors, amb motiu de l’atac que van patir, durant el qual va morir el cabdill Al-Azraq. El primer dia és el de les entrades, el segon està dedicat al patró sant Jordi i el tercer dia és el Dia de l’Alardo.

També et pot interessar

stats