La vida de Georgia O’Keeffe contada a través de les il·lustracions de Maria Herreros

Amb motiu de la primera exposició retrospectiva de la mare del modernisme nord-americà, la valenciana ha fet un còmic sobre la seua vida

Maria Herreros amb el còmic de Georgia O'Keeffe

La il·lustradora valenciana Maria Herreros ha dibuixat en forma de còmic la vida de Georgia O’Keeffe, amb motiu de la primera exposició retrospectiva a Espanya d’aquesta artista símbol del modernisme nord-americà.

A la pintora estatunidenca Georgia O’Keeffe (1887-1986) se li va dir que no seria capaç de representar Nova York perquè els homes ja ho havien intentat i no ho havien aconseguit, però paradoxalment, va acabar sent coneguda principalment per les seues pintures de flors, paisatges de Nou Mèxic i dels gratacels de la ciutat que no dorm mai.

 Aquesta anècdota és una de les que ha inspirat Maria Herreros per a recrear la seua vida en forma de còmic, i una mostra que per a l’artista allò més important era la seua llibertat. És per això que Herreros considera que O’Keeffe era feminista a través de les seues accions, les seues decisions i la seua forma de viure la seua vida. 

Amb les seues il·lustracions de gratacels, explica Herreros, O’Keeffe intentava llançar el missatge que la natura és molt més poderosa que tot el que ha creat la humanitat, ja que pensava que seguirà estant ahí després que la destrucció dels homes haja acabat. 

L'exposició de Georgia O’Keeffe es pot veure al Museu Thyssen de Madrid fins al 8 d’agost.

També et pot interessar

stats