Victòria Salvador i l'Academia Galega do Audiovisual, grans homenatjades en els premis de l’AAPV

Manolo Maestro ha aconseguit el segon guardó consecutiu com a millor intèrpret teatral pel seu paper a La tempesta

L'actriu Victoria Salvador rep el Premi Narcís per la seua extraordinària trajectòria
L'actriu Victoria Salvador rep el Premi Narcís per la seua extraordinària trajectòria

Els i les millors intèrprets de l'escena, l'audiovisual, el teatre i el doblatge de la Comunitat Valenciana han celebrat aquest dimarts a la nit la gala de lliurament dels Premis de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), que ha tingut lloc al Teatre Principal i ha estat retransmesa en directe per À Punt Media. Les grans homenatjades de la nit han sigut Victoria Salvador, reconeguda amb el Premi Narcís per la seua extraordinària trajectòria, i l'Academia Galega do Audiovisual, guardonada amb el Premi Taules per la seua confiança en els artistes locals i convertir-se en un referent per a les arts escèniques valencianes.

A la categoria d'audiovisual, el premi ha sigut per a Vanessa Cano per Desconocidas i Carles Sanjaime per Smiley. Per la seua banda, Manolo Maestro ha recollit per segon any consecutiu el premi al millor actor de teatre, en aquesta ocasió pel seu treball a La tempesta, mentre que el reconeixement a la millor actriu escènica ha recaigut en Rebeca Artal-Dato, per Buh!

En l'àmbit del doblatge, Greta Ruiz ha estat escollida millor actriu per la seua tasca a Entre las olas, mentre que Daniel González s'alçava amb el premi per El club dels divorciats. Finalment, els Premis Crisàlide a l'actriu i actor revelació han sigut per a Marina Alegre per La tempesta i Cristina, i Sergio Escribano, vist a Pretty Woman, Geriatrik i Ghost

En la seua intervenció, el president de l'AAPV, Carlos Amador, ha destacat el paper dignificador que l'associació ha desenvolupat per als i les professionals al llarg dels anys, i ha fet una crida als responsables de la cultura valenciana a "parlar, a reunir-nos, no per a començar de nou, perquè ja fa molt que vam començar. Ni per a reconstruir ni desfer res. Tampoc per a explicar-los què necessitem, perquè necessitem el de sempre: créixer. Artísticament, professionalment i socialment". Al seu costat, el secretari de l'organització, Pau Vercher, ha recordat que "algunes vegades ens oblidem que la cultura no sols és un bé necessari i essencial, amb un enorme valor educatiu que ens ajuda a créixer com a societat, sinó que també és un motor econòmic que genera milers de llocs de treball".

Finalment, els representants de l'AAPV han anunciat també que, a partir de l'any que ve, els premis de doblatge portaran el nom de Lluís Miquel Campos com a homenatge al llegat d'aquest gran artista valencià, que va morir al maig.

També et pot interessar

stats