Vicent Usó guanya el premi Ciutat d’Alzira de Novel·la

Juli Capilla rep el guardó en la categoria d’assaig, Joan Deusa en poesia i Pere Puigdomènech en divulgació científica.

Els guardonats en els Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Aquest divendres a la nit ha tingut lloc l’entrega dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. El guanyador del XXXI Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira ha sigut l’escriptor Vicent Usó amb No sabràs el teu nom, una a obra teixida al voltant dels robatoris de bebés durant el franquisme.

Per la seua banda, Pere Puigdomènech ha sigut guardonat amb el XXV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General per Exploracions pel planeta del menjar.

La resta de premis ha recaigut de la manera següent: el XXI Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta l’ha guanyat Juli Capilla per Ars Libri, i el XIV Premi de Poesia Ibn Hafaja ha distingit Joan Deusa per Camelot o la poesia social. Tal com ja es va fer públic, el guardonat amb el XIV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca ha sigut Carles Alberola, per Perquè t’estime, que si no...; Rosa Maria Colom ha merescut el XXIV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Coppelius; Francesc Gisbert, autor d’El campament d’aniràs i no tornaràs, ha rebut el XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i, per últim, el IV Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes Consorci Ribera i Valldigna ha estat per a l’il·lustrador Canizales, amb Monstruo Verde. A més, el jurat ha decidit nominar com a finalistes d’aquesta categoria Blai Senabre i Anna Font per l’obra La cabra Serafina.

L’acte ha estat conduït per l’humorista Eugeni Alemany amb col·laboració de Maria Juan. Hi van assistir vora 700 persones, entre elles el conseller d’Educació, Vicent Marzà; el president de les Corts, Enric Morera; diversos representants polítics de municipis; membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i del Consell Valencià de Cultura, i representants dels principals sindicats i entitats com Escola Valenciana.

També et pot interessar

stats